Skip to content
Dustin verhoogt het percentage terugnames van IT-producten met meer dan 80%

Persbericht -

Dustin verhoogt het percentage terugnames van IT-producten met meer dan 80%

14 oktober is International E-Waste Day, die tot doel heeft de hoeveelheid elektronisch afval wereldwijd te verminderen. Dustin, een toonaangevende IT-partner in Scandinavië en de Benelux, wil een rol spelen in de trend naar een meer circulaire IT-industrie, en het bedrijf ziet nu een snel groeiende vraag naar terugname van IT-producten bij bedrijven. Het afgelopen jaar heeft Dustin zijn percentage terugnames met meer dan 80 procent verhoogd, van 423.000 tot 764.000 producten.

"De trend is duidelijk en we zien een snelle groei in de vraag van bedrijven naar terugname. We willen het voor zowel bedrijven als de publieke sector makkelijker maken om duurzamer te worden. Daarom vinden we het belangrijk om IT-producten terug te kunnen nemen. De afgelopen jaren hebben we ons aanbod versterkt en nu zijn we echt begonnen met de resultaten van deze inspanningen", zegt Alexander Goes, Business Unit Director Large Corporate and Public bij Dustin.

Naast het verhogen van het aantal producten dat een langere levensduur krijgt waardoor de hoeveelheid elektronisch afval vermindert, zijn er ook andere zakelijke voordelen voor circulaire IT. Het maakt een kostenverlaging mogelijk, creëert nieuwe zakelijke mogelijkheden en verhoogt de cyberveiligheid.

"Naast het duurzaamheidsaspect zelf kan er heel wat geld worden bespaard door een circulaire benadering van IT. Bovendien wordt het veilig omgaan met hardware voor veel organisaties en bedrijven steeds belangrijker, omdat heel wat producten gevoelige persoonsgegevens bevatten die niet mogen worden verspreid. Daarom is het ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de informatie wordt gewist en veilig en beschermd wordt behandeld", besluit Alexander Goes.

Onderwerpen


Over Dustin

Dustin is een toonaangevende online IT-partner in Scandinavië en de Benelux. We helpen onze klanten om voorop te blijven lopen door hen de juiste IT-oplossing voor hun behoeften te bieden.

We bieden ongeveer 280.000 producten met bijbehorende diensten aan bedrijven, de overheidssector en particulieren. De omzet voor het boekjaar 2021/22 bedroeg ongeveer 23,6 miljard SEK en meer dan 90 procent van de omzet kwam van de bedrijfsmarkt.

Dustin heeft ongeveer 2.500 medewerkers in dienst en staat sinds 2015 genoteerd op de Nasdaq Stockholm met hoofdkantoor in Nacka Strand, net buiten het centrum van Stockholm.

Perscontacten

Karin Tränk

Karin Tränk

Press contact Press & PR Manager +46 73 850 54 85

Eva Ernfors

Press contact Head of Communication +46 70 258 62 62 94